Skip to: Dementie en sociale netwerken

Ben Sajet Centrum website

Familie, vrienden, buren maken het verschil in het leven van veel mensen met dementie en hun naasten. Als relaties goed zijn, en als relaties (tijdelijk) verbroken zijn. Hoe werken hulpverleners en het sociale netwerk van de persoon met dementie en haar of zijn naaste samen? Wat vraagt dit van je benaderingswijze als professional? Wat kun je doen als je zelf of als partner, familie of vriend met dementie te maken krijgt? Lees daarover op deze pagina.

 

"

In het nieuws

Wil jij meer weten over dementie en sociale netwerken? De Beter Samen onderzoekers, professionals en ervaringsdeskundigen die deze website maakten komen met regelmaat in het nieuws. Klik hier voor artikelen, nieuwsberichten, handreikingen en ons recente gesprek aan tafel bij Tijd voor MAX!

"

Hoe werkt het?

Sociale netwerken, hoe werkt dat? Waarom is het sociale netwerk bij dementie extra belangrijk? En wat vraagt optrekken met het sociale netwerk van jou als professional? Leer met ons mee, aan de hand van vijf basisvragen.

"

Leerervaringen professionals

Wat vraagt samenwerken met het sociale netwerk van jou als professional? Hoe maak je mogelijk dat mensen met dementie en hun sociaal netwerk samen een plan maken voor hun leven met dementie? In podcasts en een filmpjes delen dementieprofessionals hun ervaringen.

"

Tips ervaringsdeskundigen

Als je zelf, of als partner met dementie te maken krijgt, hoe praat je daarover met familie, vrienden en kennissen? Wat kun je doen om samen op te trekken met de mensen die bij jullie horen? Hoe groeien familie, vrienden en kennissen met jullie mee? Mantelzorgers en mensen met dementie delen hier hun verhalen en tips.

"

Over ons

Ben je professional en wil je meer weten? Ben je ervaringsdeskundige en maak je graag kennis? Klik hier voor informatie over Beter Samen, over scholingen en over onze ervaringsdeskundigenraad. Neem contact op of sluit je aan bij één van de (digitale) leerbijeenkomsten!

Back To Top