Actueel

Vacature: kwalitatief onderzoeker ‘Leven en zorgen in de grote stad’

Uitdagend onderzoek met maatschappelijke impact, dat doen we bij het Ben Sajet Centrum. Midden in Amsterdam en samen met onze partners in de zorg en opleidingen. Wie komt ons enthousiaste team versterken? 

Functieomschrijving
Als kenniswerkplaats in de langdurige zorg groeien we, en daarom zijn we op zoek naar tenminste twee nieuwe onderzoekers. Ons team bestaat uit ’onderzoekers met vaak een zorginhoudelijke of een sociaalwetenschappelijke achtergrond. Voor beide profielen zijn we op zoek naar gedreven en enthousiaste collega’s. De omvang van de aanstelling is in overleg, maar het uitgangspunt is drie of vier dagen per week. Een combi-aanstelling met een functie bij een van onze aangesloten partners is ook mogelijk.

Als onderzoeker bij het Ben Sajet Centrum werk je aan kennisontwikkeling en kennisdeling op het grensvlak van zorgpraktijk, onderwijs en zorgbeleid. We doen gedegen onderzoek, maar altijd gericht op maatschappelijke impact en in verbinding met de praktijk. Daarbij zoeken we naar innovatieve manieren van implementatie van onze onderzoeksresultaten, bijvoorbeeld door ontwikkeling van lesmateriaal of via podcasts. Met je werk draag je bij aan de ondersteuning van oudere Amsterdammers en mensen met een (verstandelijke) beperking, maar ook van de mensen die zich voor hen inzetten. Dit doe je binnen één of meer van de volgende vier programmalijnen:

 • Diversiteit en dementie
 • Alledaagse attentheid in de superdiverse stad
 • Mensen met een verstandelijke beperking
 • Leren, verbeteren en implementeren

Je taken daarbij zijn onder meer:

 • (Mee-)opzetten van onderzoekactiviteiten binnen één of meer van de programmalijnen
 • Zelfstandig doen van veldwerk (interviews, observaties, focusgroepen)
 • Analyseren van de verzamelde data en – samen met de betrokken hoogleraar, programmaleider en andere partners – reflecteren op de (praktische) implicaties van de bevindingen
 • (Mee-)schrijven aan praktijkgerichte en/of wetenschappelijke publicaties op basis van het verrichte onderzoek
 • Samen met de partners van het Ben Sajet Centrum werken aan de vertaling en verspreiding van onderzoeksbevindingen naar de (zorg)praktijk, zorgopleidingen en beleid.

Functie-eisen

We zoeken iemand die:

 • Opgeleid is in de sociale wetenschappen (bijv. sociologie, sociale geografie, antropologie, psychologie), een zorginhoudelijke discipline (bijv. verpleegkunde, geneeskunde, orthopedagogiek, paramedisch) of een aanverwant veld (bijv. gezondheidswetenschappen, verplegingswetenschappen).
 • Affiniteit met en (enige) kennis heeft van de thematiek uit één of meer van onze programmalijnen; kennis van het professionele (zorg)veld in Amsterdam is een pré.
 • Enkele jaren ervaring heeft met kwalitatief en/of actieonderzoek en het zelfstandig verrichten van veldwerk.
 • Communicatief sterk is en een vlotte pen heeft, bij voorkeur blijkend uit (vooral Nederlandstalige, eventueel Engelstalige) publicaties
 • Gemotiveerd is om het onderzoekswerk actief te verbinden aan praktische ontwikkelingen en uitdagingen in het zorg- en onderwijsveld en het bredere sociaal domein

Bij de werving van nieuwe collega’s streven we er naar de diversiteit van ons team (verder) te versterken.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een dynamische werkomgeving binnen een relatief klein bureau met een groot netwerk in het Amsterdamse zorgveld.
 • Gedreven collega’s met diverse achtergronden in onderzoek, onderwijs en zorg.
 • Ruimte voor eigen inbreng bij het ontwikkelen van (nieuwe) onderzoeksactiviteiten.
 • Ruimte om accenten te leggen in de functie die passen bij jouw persoonlijk ambities en expertise.
 • Een aanstelling van een jaar, met uitzicht op verlenging tot in ieder geval eind 2025.
 • Inschaling in schaal 9 of 10 o.b.v. salarisschalen uit de cao onderzoekinstellingen (maximaal € 5141 per maand bij een fulltime aanstelling). Afhankelijk van ervaring en expertise kan hiervan afgeweken worden.
 • Actieve samenwerking met één of meer programmaleiders, een betrokken hoogleraar of lector, een diverse groep collega-onderzoekers, zorg/welzijnsprofessionals en docenten.

Over het Ben Sajet Centrum
Hoe kunnen zorg- en sociale professionals beter aansluiten bij de specifieke uitdagingen in een grote stad als Amsterdam, met haar steeds diverse bevolking? Wat gebeurt er buiten het traditionele domein van professionals – in wooncomplexen, in de buurt, in informele initiatieven – waardoor mensen zich beter weten te redden, ook bij toenemende kwetsbaarheid? Hoe kunnen professionals zich hier op een betekenisvolle manier toe verhouden? En hoe kan de eigen regie van bewoners versterkt worden, zonder mogelijke kwetsbaarheden uit het oog te verliezen?

Deze en andere vragen staan centraal in ons werk als Ben Sajet Centrum. Meer informatie over de programma’s, projecten en onze partners vind je via: https://www.bensajetcentrum.nl/.

Solliciteren

Ben je geinteresseerd en wil je graag solliciteren? Mail dan je CV en motivatiebrief naar Ludo Glimmerveen via ludo.glimmerveen@bensajetcentrum.nl. We ontvangen je sollicitatie graag vóór 22 maart.

Ook voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Ludo Glimmerveen

Programmaleider Alledaagse attentheid in de superdiverse stad

ludo.glimmerveen@bensajetcentrum.nl

Veelgezochte pagina’s