Actueel

22 maart expertbijeenkomst: Hoe kunnen we kwetsbare groepen ouderen betrekken bij onderzoek en vernieuwingen in de zorg voor ouderen?

Het Ben Sajetcentrum en de Vu organiseren op 22 maart een expertbijeenkomst met als thema:  “Hoe kunnen we kwetsbare groepen ouderen betrekken bij onderzoek en vernieuwingen in de zorg voor ouderen?”

De aanleiding voor deze bijeenkomst is een bezoek van Prof. Dr. Anabel Pelham aan Nederland. Prof. Anabel Pelham is president van ‘The National Association of Professional Gerontologists’ en grondlegger van het Gerontologie programma aan de ‘San Francisco State’ Universiteit. Zij heeft veel expertise met de ontwikkeling van age friendly cities en het betrekken van kwetsbare groepen ouderen in onderzoek en zorgvernieuwing. Zie voor meer informatie www.anabelpelham.org

Met prof. Anabel Pelham als gast gaan we met enkele Nederlands experts op dit gebied in gesprek over hoe we kwetsbare groepen ouderen beter kunnen betrekken bij zorgvernieuwingen en onderzoek. Participatie van burgers, inclusief ouderen, is inmiddels een sleutelbegrip in het transitiebeleid. En vanuit het Nationaal Programma Ouderenzorg hebben we ook al veel geleerd over hoe we samen kunnen werken met ouderen in projecten en vernieuwingen. Maar er zijn nog veel vraagstukken over hoe we specifiek kwetsbare groepen ouderen op een effectieve manier kunnen betrekken in zorgvernieuwing. We bedoelen hiermee groepen ouderen die door sociale, en/of psychische en/of fysieke redenen kwetsbaar zijn. Op deze vraagstukken proberen we antwoorden te vinden in deze bijeenkomst.

Er is een beperkt aan plaatsen beschikbaar. Indien u interesse heeft om deze bijeenkomst bij te wonen, kunt u een mail sturen aan Susanne Smorenburg, programmamanager Ben Sajetcentrum  ssmorenburg@cordaan.nl

 

Veelgezochte pagina’s