Actueel

Vacature: Kwalitatief onderzoeker 

Voor 6 tot 12 maanden, ter vervanging van zwangerschapsverlof (-verloven), start 1 oktober 2024 

Met ‘langer thuis’ als vertrekpunt van het beleid wonen er steeds meer kwetsbare mensen relatief zelfstandig thuis. Tegelijkertijd neemt de complexiteit binnen de langdurige zorg verder toe. Naar verwachting zal het aantal mensen met dementie in Amsterdam tegen 2030 met 56% toenemen. Dit geldt ook voor de snelgroeiende groep ouderen in Amsterdam met diverse culturele, etnische en taalkundige achtergronden.  Wat betekent dit voor medewerkers in de zorg voor ouderen en voor mensen met een verstandelijke beperking? Hoe kunnen zij als professional en als team blijven leren en ontwikkelen om aan de veranderende zorgvraag te voldoen?

De schaalgrootte van Amsterdam en omgeving biedt veel mogelijkheden voor een divers en op cliëntvragen toegesneden aanbod. Tegelijkertijd levert de grootstedelijke context voor sommigen ook uitdagingen op, onder andere door de concentratie van bedrijvigheid, entertainment en recreatie. Bij het bieden van passende zorg en ondersteuning dient met al deze aspecten rekening gehouden te worden.

Deze en andere vragen staan centraal in ons werk als Ben Sajet Centrum. We zoeken een kwalitatief onderzoeker ter vervanging van een zwangerschapsverlof (2x) die een bijdrage kan leveren aan de programma’s ‘Diversiteit en Dementie’ en ‘Mensen met een verstandelijke beperking’. Centraal binnen het programma Diversiteit en Dementie staat de vraag: hoe kunnen we zorg, ondersteuning en welzijn ontwikkelen die aansluit bij verschillende migratiegeschiedenissen en leefwerelden, zowel thuis als in het verpleeghuis? In het programma Mensen met een verstandelijke beperking richten we ons op de kansen en uitdagingen van mensen met beperkingen binnen de stedelijke context van Amsterdam en omgeving. In de maanden van je aanstelling draag je bij aan lopende onderzoeksprojecten, aan het analyseren van data en schrijven van een opzet voor onderzoeksrapporten.

Wie zoeken we?

We zoeken iemand die beschikbaar is voor 6 tot 12 maanden vanaf oktober 2024. De omvang van de aanstelling is in overleg, maar het uitgangspunt is tussen de 0,6-0,8 fte.  Iemand met affiniteit met kwalitatief onderzoek en het zelfstandig verrichten van veldwerk en ervaring met etnografische en narratieve onderzoeksmethoden. Bij voorkeur opgeleid in de sociale- of gezondheidswetenschappen (bijv. antropologie, sociologie, psychologie, sociale geografie) of een ander veld dat raakt aan de beschreven thematiek. Affiniteit met en (ervarings)kennis van de thematiek van de programma’s en zorglandschap in Amsterdam is een pré.

Wij bieden:

  •      Een dynamische werkomgeving binnen een relatief klein bureau met een groot netwerk in het Amsterdamse zorgveld.
  •      Gedreven collega’s met diverse achtergronden in onderzoek, onderwijs en zorg.
  •      Ruimte voor eigen inbreng bij het ontwikkelen van (nieuwe) onderzoeksactiviteiten.
  •      Ruimte om accenten te leggen in de functie die passen bij jouw persoonlijk ambities en expertise, een promotietraject behoort eventueel tot de mogelijkheden.
  •      Inschaling in schaal 9 of 10 van de cao onderzoeksinstellingen, afhankelijk van ervaring en expertise

Over het Ben Sajet Centrum

Het Ben Sajet Centrum is een kenniswerkplaats en netwerkorganisatie op het gebied van de ouderenzorg en gehandicaptenzorg. Daarbij draait het om betekenisvol leven van ouderen en mensen met een beperking. Maar ook om betekenisvol werken. We onderzoeken, ontwikkelen en leren in nauwe samenwerking met de zorgpraktijk en zorgopleidingen. Vanuit een onderzoekende houding zijn we aanjager van innovatie. Dit doen we binnen de grootstedelijke en superdiverse context van Amsterdam en omstreken. Het perspectief en de leefwereld van mensen zelf staat steeds centraal. Lees meer op www.bensajetcentrum.nl.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hetty Vlug, via hetty.vlug@bensajetcentrum.nl

Veelgezochte pagina’s