Tom Schram

Tom Schram

Organiseer als mantelzorger een duurzaam netwerk voor jou en je naaste

Ik ben mantelzorger voor mijn partner die alzheimer heeft. Vanuit mijn werk weet ik hoe belangrijk sociale netwerken zijn. Ik ben medeoprichter van ‘Diversity Joy’, een netwerk van trainers, coaches en adviseurs. We houden ons bezig met diversiteit en inclusie, met als centrale vraag: hoe halen we het beste uit elkaar?

Als mantelzorger ervaar ik het belang van deze vraag privé. Fulltime mantelzorger zijn is een pittige opgave. Ik heb het geluk dat een zus van mijn partner zich al snel vrijmaakte om mij twee dagen per week daarin te ondersteunen. Daarnaast heb ik in de loop van het proces het netwerk rondom mijn partner en mij benaderd. Iedereen die ooit had aangegeven dat ik hem of haar kon benaderen voor hulp heb ik gevraagd om zich beschikbaar te maken via een webapplicatie (CarenZorgt). Om ons heen staat nu een kring familie en vrienden. Zij maken wekelijks tijd vrij om er te zijn voor mijn vrouw. Zonder hen zou ons leven een stuk lastiger zijn. Mijn vrouw vindt de steun fijn en ik heb nog steeds tijd om ook eigen dingen te doen.

Mijn ervaring met ons netwerk van familie en vrienden geeft me veel ideeën over hoe de zorg voor mantelzorgers en mensen met dementie anders, en misschien beter kan. Daarom ben ik graag betrokken bij het project ‘Beter Samen’. Op basis van een afgestemde vraag, ondersteuning en een goede organisatie, kan het informele netwerk veel betekenen voor mantelzorgers en mensen met dementie.

Veelgezochte pagina’s