Agenda

Werkplaats ‘Wie zorgt er voor de mantelzorger?’

Datum

Tijd

Deze werkplaats is onderdeel van de serie Ben Sajet Werkplaatsen.


  • Datum: donderdag 4 oktober 2018
  • Tijdstip: 17.00-19.30
  • Locatie: Zwanenburgwal 206 – 1 hoog, 1011 JH Amsterdam
  • Doelgroep: professionals, managers, beleidsmedewerkers in de thuiszorg, en mantelzorgers!

AANLEIDING
De VU heeft het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar ondersteuningsbehoeften van mantelzorgers. Daarvoor zijn zowel mantelzorgers als zorgprofessionals in de thuiszorg ondervraagd. Iedereen onderkent het belang van mantelzorgondersteuning. Maar in de praktijk blijken zorgprofessionals onzeker over wat zij in de ondersteuning van mantelzorgers kunnen betekenen.

OVER DEZE WERKPLAATS
In deze werkplaats gaat het onderzoeksteam van de VU in gesprek met mantelzorgers, professionals, managers en beleidsmedewerkers in de thuiszorg. Dat gesprek gaat over de vraag ‘Wie zorgt er voor de mantelzorger?’. Eerst wordt een korte presentatie gegeven van de resultaten van het onderzoek. Daarna gaat de groep aan de slag met de volgende vragen:

  • Hoe werken professionals en mantelzorgers samen in jouw organisatie?
  • Hoe ondersteun jij mantelzorgers in hun rol als professional?
  • Hoe denk je dat jouw organisatie de samenwerking tussen mantelzorgers en professionals beter mogelijk kan maken?

Het VU-onderzoeksteam, onder leiding van Bianca Suanet en Marjolein Broese van Groenou, gaat graag op 4 oktober met u in gesprek over deze vragen. Uw reacties helpen ons om samen met u te bepalen wat er nodig is om de samenwerking tussen mantelzorgers en professionals beter mogelijk te maken.

Voor meer informatie over onze studie kunt u het rapport van het onderzoek uit 2017 hier downloaden. Overig onderzoek aan de VU naar samenwerking tussen mantelzorgers en zorgprofessionals vindt u hier.

COMMUNITY OF PRACTICE
Het is de expliciete wens van dit onderzoeksteam om deze avond een groep geinteresseerden te vormen die vaker met de onderzoekers over dit thema in gesprek wil. Het gaat om een groep praktijkkenners die zo nu en dan mee willen denken over lopend en toekomstig onderzoek op het onderwerp langer thuis wonen en mantelzorg in de thuissituatie.

OPBOUW WERKPLAATS
De werkplaats begint om 17.00 met soep en brood voor alle aanwezigen. Om 17.15 beginnen we met de presentatie.

AANMELDEN
Deelname is gratis.

OP DE HOOGTE BLIJVEN
Wilt u op de hoogte blijven van deze bijeenkomsten, een thema aandragen of meer informatie? Stuur dan ook een mail naar l.h.vermeulen@uva.nl

Veelgezochte pagina’s