Agenda

Dialoogavond – Van kennis uitwisselen naar samen leren: anderhalf jaar dialoogavonden Langdurige Zorg en Dementie

Datum

Tijd

Dit event is onderdeel van de reeks Ben Sajet Werkplaatsen

  • Datum: 8 november
  • Tijdstip: 18.30 – 21.00
  • Locatie: Zwanenburgwal 206, Amsterdam
  • Doelgroep: ervaringsdeskundigen, professionals, naasten, en alle andere geïnteresseerden


AANLEIDING
In de namiddag van een septemberdag in 2015 kwam een groep mensen bijeen in een schimmige kelderruimte van de Universiteit van Amsterdam. Promovendi van de onderzoeksgroep Antropologie van de Zorg spraken er met hun onderzoeksdeelnemers over de resultaten van hun lopende studies. Een groot deel van de mensen die deze middag bijeen waren – hulpverleners, mensen met dementie, managers, mantelzorgers, belangenbehartigers en onderzoekers – zouden elkaar in de maanden erop nog regelmatig zien. Zij kwamen samen om tijdens ‘dialoogavonden’ te praten over kernonderwerpen in levens met dementie en zorg.

Wat gebeurde er tijdens die avonden? Met welk doel nam ieder deel? De onderzoekers dachten dat zij kennis moesten overdragen. Maar was dat zo? De mooiste avonden waren die avonden waarop aanwezigen samen spraken over onderwerpen in de dementiezorg die hen uit hun slaap hielden.

OVER DEZE AVOND
Zorgorganisaties, universiteiten en netwerkorganisaties, zoals het Ben Sajetcentrum, stellen zich tot doel vruchtbare gesprekken tussen mensen uit de praktijk, opleiders en onderzoekers op gang te brengen. Tijdens deze avond willen wij verkennen waar die zinvolle gesprekken uit bestaan.

Hoe doe je dat? Als ervaringsdeskundigen, als onderzoekers en hulpverleners samen van elkaar leren? Wissel je kennis uit? Of gaat het om iets anders? Om samen betere (dementie)zorg oefenen?

OVER DE ONDERZOEKERS
Promovendi van de onderzoeksgroep Antropologie van de Zorg werken, onder meer onder leiding van prof. dr. Anne-Mei The, aan hun promotieonderzoeken. Die onderzoeken gaan over kwaliteit van leven met – en zorg bij dementie. In 2017 organiseerden de promovendi samen met andere leden van het Amsterdams Zorg Collectief en het Ben Sajetcentrum het congres ‘Goed leven met dementie’. Afgelopen september publiceerden zij een serie blogs getiteld ‘Thinking with Dementia’.

De promotieonderzoeken van de aio’s zijn op dit moment in de afrondingsfase. Deze avond gaan we in gesprek over een artikel dat leden van de onderzoeksgroep samen over de dialoogavonden schrijven.

AANMELDEN
Aanmelden kan door het onderstaande formulier in te vullen. Aan deelneme zijn geen kosten verbonden. We zien ernaar uit je op 8 november te zien!

OP DE HOOGTE BLIJVEN
Wil je op de hoogte blijven van de dialoogavonden en de werkplaatsbijeenkomsten. Of wil je een thema aandragen of meer informatie? Stuur dan ook een mail naar l.h.vermeulen@uva.nl

Veelgezochte pagina’s