Agenda

Werkplaats: samen leren, innoveren en opleiden in de praktijk

Datum
03 Oktober 2023

Tijd
13:30 16:00

Locatie
Dr. Sarphatihuis, Roetersstraat 2, 1018 WC Amsterdam

Deelname Kosteloos

Organisatie
Ben Sajet centrum

Op 3 oktober komen we samen in het Sarphatihuis in Amsterdam voor een werkplaats over samen leren, inoveren en opleiden in de praktijk van de Amsterdamse langdurige zorg. Vier jaar na de start van het project ‘Leren en verbeteren in de ouderenzorg’ zijn we benieuwd hoe het staat met de verschillende leer- en werkpraktijken. De middag is bedoeld voor opleiders, professionals, managers van de ouderenzorg en van zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Programma
Het doel van de middag is om samen te komen met andere professionals in de langdurige zorg en uit te wisselen over samen leren, innoveren en (anders) opleiden in de praktijk. Hoe gaat het nu met de verschillende leer/werkpraktijken en hoe kunnen we van elkaar leren?
 We starten de middag met een introductie: welke activiteiten hebben eerder plaatsgevonden, welke behoeftes zijn er voor onderzoek naar innovatie en wat zijn de ontwikkelingen die we nu zien.  

Daarna komen twee cases aan bod. Onderzoeker Caroline van Dullemen vertelt over haar bevindingen van het onderzoek naar project Blijmakers bij Amstelring. Myrte van Langen, ook een onderzoeker bij het Ben Sajet centrum presenteert het onderzoek naar de impact van een door Femke Tamminga ontwikkelde cognitieve training (omgaan met probleemgedrag) voor zorgprofessionals bij Amsta. Tijdens de pauze is er tijd om de twee posters gemaakt door studenten Verpleegkunde van Hogeschool Inholland te bekijken. Zij verrichtten onderzoek naar het Leerbeddenproject en naar de inzet van zorgbeveiligers in de zorg voor mensen met dementie. 

Het laatste deel van de middag is gericht op uitwisseling. Wat inspireert je, en wat zou je kunnen meenemen naar je eigen organisatie of praktijk? Ter afsluiting bespreken we het vervolg op deze bijeenkomst.

Tijden
13:30 – 14:00      Inloop met koffie en thee
14:00                 Start programma
14:00 – 14:25      Welkom, introductie en kennismakingsoefening door Petra Boersma
14:25 – 14:45      Case 1: Blijmakers
14:45 – 15:00      Case 2: Training ‘Omgaan met probleemgedrag’
15:00 – 15:10      Pauze en posters
15:10 – 15:45      Inspiratie en uitwisseling
15:45 – 16:00      Evaluatie en afsluiting

Meld je aan via het formulier hieronder.

Veelgezochte pagina’s