Agenda

Werkplaats #1: Professional van de toekomst: Zorg in de superdiverse stad (VOL)

Datum

Tijd

Meld je hier aan! 

We hebben genoeg aanmeldingen dank jullie wel!

  • Datum: 3 maart 2020
  • Tijdstip: 17.00-19.30
  • Locatie: Hudsonhof, Hudsonhof 1-9
  • Voor wie? Zorgverleners, naasten, ervaringsdeskundigen, beleidsmedewerkers, managers, onderzoekers, curriculum ontwikkelaars

OVER DEZE WERKPLAATS

De eerste bijeenkomst staat in het teken van “Zorg in de superdiverse stad.” Wat is nodig  in de superdiverse stad om iedereen te bereiken en goede zorg te bieden? Niet alle Amsterdammers kunnen de zorginstellingen vinden, en wanneer zij dat wel kunnen  sluit de zorg  niet altijd aan bij de wensen en behoeften van mensen. Onder leiding van sociaal aanjager Oznur Acar en hoogleraar Burgerschap Monique Kremer gaan we in gesprek over vragen als: Hoe kan de zorg toegankelijk zijn voor iedereen? Wat hebben hulpvragers met verschillende  achtergronden nodig om zich thuis te voelen? Hoe overbrug je sociale afstand? Hoe kan formeel-informeel hierin beter samenwerken? Wat zijn best practises? En wat betekent dit allemaal voor de professional? Deze bijeenkomst maakt onderdeel van een serie van 8 werkplaatsen.

OVER DEZE REEKS BIJEENKOMSTEN

Elke Amsterdammer die hulp nodig heeft, heeft recht op gelijkwaardige relaties in haar of zijn directe leefomgeving. Het versterken van deze gelijkwaardige netwerken kan alleen wanneer zorgprofessionals samenwerken met informele netwerken. Tegelijkertijd zien informele partijen (denk aan vrijwilligersorganisaties en buurthuizen) dat bewoners soms wat meer ondersteuning nodig hebben. Ook in de samenleving zien we dat er steeds meer een beroep wordt gedaan op het sociale netwerk van mensen. Niet langer is alleen de overheid aan zet. Voor zorg- en welzijnsprofessionals, en hun organisaties betekent dit dat zij een andere rol moeten spelen. Met elkaar ontdekken we in deze serie de kansen en uitdagingen en geven we onder meer antwoord op de vraag: Wat betekent dit voor de professional van de toekomst?

Onderwerpen die het komende jaar voorbij zullen komen zijn: Wie zorgt er voor de mantelzorger? Samenwerken in de zorg als onderhandelingsproces. Wat betekent nieuwe manieren van werken voor de professional? Wat gebeurt er in het samenspel van de diverse vormen van zorg? En wat betekent het voor organisaties dat professionals en mantelzorgers op hun snijvlakken op nieuwe manieren willen werken?

Veelgezochte pagina’s