Agenda

Webinar “Ouderen langer zelfstandig thuis! Maar hoe dan?” (VOL)

Datum
22 Februari 2021

Tijd
14:30 16:00

Wegens het grote aantal aanmeldingen is het niet meer mogelijk om u aan te melden voor deze webinar.

Maar wees niet getreurd: we organiseren een tweede webinar “Ouderen langer zelfstandig thuis! Maar hoe dan?”.

Meld u hier aan voor de tweede webinar op 1 maart.

 

Wat: Webinar “Ouderen langer zelfstandig thuis! Maar hoe dan?”

Wanneer: 22 februari 2021

Tijd: 14.30 u – 16.00 u.

Locatie: Zoom

Voor wie: Professionals uit het zorg-, welzijns-, woon- en ontwerpdomein die betrokken zijn bij projecten rondom wonen, zorg, nieuw- en verbouw voor ouderen (en andere kwetsbare groepen).

 

Aanleiding:
Het aantal ouderen neemt toe en steeds meer ouderen wonen langer zelfstandig thuis.  Ook beleidsprogramma’s zoals Langer Thuis en De Juiste Zorg op de Juiste Plek sturen aan op het langer zelfstandig thuis wonen van ouderen. Het blijft hierbij echter vaak onduidelijk hoe ‘thuis’ en ‘de juiste plek’ er precies uit moeten zien om dit streven naar langer, prettig zelfstandig thuis wonen van ouderen te realiseren. Met het rapport ‘Ouderen langer zelfstandig thuis! Maar hoe dan?’ draagt Clementine Mol van het Ben Sajet Centrum bij aan noodzakelijke inzichten voor het langer thuis kunnen wonen van ouderen.

 

Invulling:
Tijdens de webinar zal Clementine Mol, arts-onderzoeker met een bouwkundige achtergrond, een presentatie geven over de recente publicatie met praktische handvatten voor het realiseren van optimale woon(zorg)omgevingen voor ouderen. Ze integreert kennis uit het woon-, zorg-, welzijns- en ontwerpdomein en laat zien dat integratie van kennis uit – en samenwerking tussen deze domeinen cruciaal zijn voor het creëren van optimale woon(zorg)omgevingen waarin ouderen daadwerkelijk langer zelfstandig thuis kunnen wonen met een goede kwaliteit van leven en de juiste zorg op de juiste plek.

Tevens zullen we de dialoog aan gaan over actuele vraagstukken en ervaringen in de praktijk. Hoe kunnen we deze gebundelde kennis in de praktijk gaan toepassen? Waar is behoefte aan? Waar liggen kansen?

Veelgezochte pagina’s