Agenda

Startbijeenkomst Leernetwerk Beter Samen: strategieën voor meer steun aan mensen met dementie

Datum

Tijd

Meld je hier aan

  • Datum: dinsdag 29 oktober
  • Tijdstip: 17.00-19.30
  • Locatie: ‘De Kas’, Corvershof, Nieuwe Herengracht 18, Amsterdam
  • Doelgroep: ervaringsdeskundigen, naasten, professionals in de LVB, GGZ en dementiezorg, beleidsmedewerkers, managers, onderzoekers. Leden van het leernetwerk ‘Beter Samen’

OVER DEZE WERKPLAATS

Relaties en een goed sociaal netwerk zijn belangrijk voor een goed leven, zeker voor een goed leven met dementie. Maar niet voor iedereen is begrip van je sociale omgeving vanzelfsprekend. Het gebeurt vaak dat mensen met dementie en hun naasten het gevoel hebben dat zij er alleen voor staan. Familie, vrienden, kennissen en hulpverleners willen er voor hen zijn maar weten niet altijd hoe.

Hoe kan dit anders? Hoe kun je in gesprek gaan met je omgeving over het leven met dementie? Over wat daarin wél kan, en over hoe je dat graag samen vorm geeft? En wat is je rol als professional? Hoe nodig je het netwerk van je cliënt uit voor een gesprek over wat er mogelijk is in een leven met dementie?

OPZET BIJEENKOMST

Tijdens deze bijeenkomst gaan we – na een korte toelichting op de start van het project Beter Samen – met drie ervaringsdeskundigen in gesprek. Dat gesprek gaat over de veranderingen in hun relaties met vrienden, familie en kennissen in de periode vlak voor en na de diagnose dementie.

Rosalie Metze

Na de pauze vertelt HvA onderzoeker Rosalie Metze over wat bevorderende en belemmerende situaties zijn als je in gesprek met je bredere sociale kring wil treden. Zij doet dat op basis van haar promotieonderzoek naar de Eigen Kracht-conferentie als middel om de zelfregie van ouderen te versterken.

Deelnemers verkennen in kleine groepen welke veranderingen er in je sociale omgeving op kunnen treden als je met dementie te maken krijgt, en wat het gesprek hierover makkelijker maakt, of juist lastiger.

WIE ORGANISEERT

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het leernetwerk Beter Samen. Dit netwerk brengt professionals, ervaringdeskundigen en onderzoekers samen die meer willen leren over werken in en met de sociale netwerken rond mensen met dementie. De bijeenkomsten worden georganiseerd door de ontwikkelraad Beter Samen.

Andere bijeenkomsten in deze serie:

26 november  ‘Als samenwerken niet vanzelfsprekend is werken met systeemdynamieken in de zorg

21 januariLuisteren, hoe doe je dat?

Dit event is onderdeel van de reeks Ben Sajet werkplaatsen, de Serie Netwerken en het Leernetwerk Beter Samen

AANMELDEN

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Veelgezochte pagina’s