Agenda

Save the date: Symposium VUmc Alzheimercentrum ‘Leven met Dementie met Lewy Bodies’

Datum

Tijd

Op donderdag 2 November 2017 organiseert het VUmc Alzheimercentrum een het eerste landelijke symposium “(over)leven met dementie met Lewy bodies (DLB)”.

DLB is na de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm van dementie. Echter, in de dagelijkse praktijk blijkt er weinig bekendheid met deze ziekte. Met dit symposium willen we meer inzicht geven in DLB en alles wat er bij komt kijken. Er zal aandacht worden geschonken aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek en behandeling. Een aantal ervaren professionals gaat in op specifieke aspecten rondom het thema zorg. Tevens vertellen onderzoekers van het VUmc Alzheimercentrum en ErasmusMC over wetenschappelijke ontwikkelingen bij DLB. Het symposium bevat lezingen en interactieve sessies. We hopen vele ervaringen met elkaar te kunnen uitwisselen en uw vragen te beantwoorden.

Voor wie
Voor patiënten en professionals. Dit symposium is bedoeld voor mensen met DLB, hun mantelzorgers en/of familie, verpleegkundigen in de thuiszorg, casemanagers dementie, verpleegkundigen en verzorgenden werkzaam in verpleeghuizen en overige belangstellenden. Voor verpleegkundigen wordt accreditatiepunten aangevraagd bij V&VN .

Aanmelden
Informatie over aanmelden volgt. Heeft u vragen? Dan kunt u terecht op: evenementen-alzheimercentrum@vumc.nl.

 

Veelgezochte pagina’s