Agenda

Dialoogbijeenkomst: Stilte in het verpleeghuis. Ongewenst gegeven of kans?

Datum

Tijd

  • Wanneer: Donderdag 23 mei
  • Tijd: 15.00-17.00
  • Locatie: Berkenstede, Berkenplein 300, 1112 CL Diemen
  • Voor wie?: Naasten, verzorgenden, andere hulpverleners, ervaringsdeskundigen, managers, beleidsmakers, onderzoekers.

Als we denken aan leven in een verpleeghuis, dan zijn we vaak bang voor stilte. In een druk leven is stilte een rustig moment. Maar voor mensen die ouder worden denken we bij stilte aan verveling. We vinden het voor hen belangrijk dat er regelmatig iets gebeurt. Hoe kan dit? Waarom bannen we stilte liever uit het verpleeghuis? Wat als er juist in momenten van stilte ruimte ontstaat voor contact?

WAT GAAN WE DOEN?
Tijdens deze dialoogbijeenkomst praten we over de uitkomsten van het onderzoek dat antropologiestudente Ilja Brugman (UvA) deed naar ‘niets doen’ in het verpleeghuis. We bespreken welke momenten er door de dag heen gewaardeerd worden en hoe deze tot stand komen. Welke verschillende vormen van stilte bestaan er? En wat maken deze uiteenlopende vormen van stilte mogelijk?

OPZET BIJEENKOMST
Deze dialoogbijeenkomst vindt plaats in één van de huiskamers van verpleeghuis Berkenstede. We gaan in gesprek én we gaan actief aan de slag met de uitkomsten van het onderzoek. Ervaringsdeskundigen, verzorgenden, naasten, onderzoekers en managers zijn van harte welkom.

AANMELDING
Geef je op door onderstaand formulier in te vullen. We zien ernaar uit je op 23 mei te mogen ontvangen!

Veelgezochte pagina’s