Agenda

Dialoogbijeenkomst: Leven met dementie. Intimiteit en seksualiteit

Datum

Tijd

  • Wanneer: donderdag 13 juni
  • Tijd: 17.45 – 20.00 (bij aanvang is er soep en brood)
  • Locatie: Huis van de Tijd, Nieuwe Herengracht 20, 1018 DP Amsterdam
  • Voor wie: ervaringsdeskundigen, naasten, verzorgenden, andere hulpverleners, managers, beleidsmakers, onderzoekers.

Wanneer jij, je partner of familielid geraakt wordt door ziekte kan intimiteit en fysieke aanraking een manier zijn om verbinding te maken. Bij dementie wordt veel geschreven over het belang van aanraking en lichamelijk contact. Maar wat als er spanningen zijn? Als er juist afstandelijkheid ontstaat? Of als behoeften aan seksueel contact veranderen en zich op nieuwe manieren uitdrukken?

WAT GAAN WE DOEN?
Tijdens deze dialoogbijeenkomst gaan we in gesprek over intimiteit in een leven met dementie en zorg. Het perspectief van mensen met dementie, naasten en hulpverleners komt aan bod. We praten over kansen en onmacht rond intimiteit en seksualiteit in een leven met dementie en zorg.

WAT ZIJN DIALOOGBIJEENKOMSTEN?
Dialoogbijeenkomsten zijn gesprekken tussen naasten, hulpverleners en onderzoekers die gaan over thema uit het dagelijks leven met dementie en zorg. Aan de hand van ervaringen uit de praktijk, aan de hand van recent onderzoek en literatuur gaan aanwezigen in gesprek over thema’s die ieder van hen bezig houden. Doel van de bijeenkomsten is om onze kijk op het besproken vraagstuk te verbreden en om in gesprek van elkaar te leren.

ORGANISATOREN
De dialoogbijeenkomsten worden georganiseerd door een team mensen verbonden aan het Ben Sajetcentrum, Cordaan, het Odensehuis Amsterdam Zuid, Amsta  en de Universiteit van Amsterdam.

AANMELDING
Geef je op door onderstaand formulier in te vullen. We zien ernaar uit je op 13 juni te mogen ontvangen!

Veelgezochte pagina’s