Agenda

Landelijk congres Zoek het uit, Praktijk en wetenschap dichter bij elkaar

Datum

Tijd

Elkaar ontmoeten, kennis opdoen én kansen ontdekken, dat doe je tijdens Zoek het uit, Praktijk en wetenschap dichter bij elkaar, op donderdag 31 januari 2019 in Nieuwegein. Vilans en het ministerie van VWS organiseren dit landelijke congres om kennis in de ouderen- en gehandicaptenzorg beter vindbaar en toepasbaar te maken.

In het plenaire deel in de ochtend gaan diverse sprekers onder leiding van dagvoorzitter Lennart Booij in op onderzoek doen en de verbinding met de praktijk. Jan Kremer, hoogleraar patiëntgerichte innovatie, beantwoordt de vraag hoe je in de praktijk samen kunt leren en verbeteren en welke kennis je daarvoor nodig hebt. Marius Buiting (voorzitter NTVZ) laat zijn licht schijnen over ‘verdraaide’ organisaties. En NRC-columnist Japke-d Bouma presenteert haar top 10 van zorgjeukwoorden. Ook vindt er een paneldiscussie plaats over leren in en voor de praktijk.

In de middag volgen drie rondes waarbij bezoekers kunnen kiezen uit een keur van vakinhoudelijke lezingen en colleges, masterclasses en interactieve workshops. Horen, zien en doen dus. Bovendien ervaren de bezoekers op unieke wijze onderdeel te zijn van het ‘Netwerk van de dag’.

Het congres is bedoeld voor zorgprofessionals, onderzoekers, docenten, bestuurders en andere betrokkenen bij en geïnteresseerden in de kennisinfrastructuur voor de ouderen- en gehandicaptenzorg. Accreditatie is goedgekeurd voor verpleegkundigen, verzorgenden en zorgprofessionals (4 PE-punten).

Meer informatie en aanmelden: https://www.kennisinfrastructuurlangdurigezorg.nl/agenda/congres-zoek-het-uit-praktijk-en-wetenschap-dichter-bij-elkaar/

 

Veelgezochte pagina’s