Agenda

Conferentie Beter Samen: mét het sociale netwerk koers bepalen

Datum
03 December 2021

Tijd
13:30 15:30

Meld je hier aan!

  • Datum: vrijdag 3 december 2021
  • Tijdstip: 13.15 – 15.30
  • Online
  • Doelgroep: zorg en ondersteuningsprofessionals, beleidsmakers, ervaringsdeskundigen, opleiders en studenten

Aanleiding

Het aantal ouderen in Nederland groeit, en deze ouderen worden ouder. Willen zij met een hulpvraag langer en met meer kwaliteit kunnen leven, dan vraagt dit om nieuwe vormen van samenwerking. 

Familie, vrienden, buren maken vaak het verschil in het leven van iemand die van steun afhankelijk is. Zij kennen elkaar goed en zijn experts in elkaars leven.  

Wat betekent dit voor je rol als professional? Hoe werk je samen met een client en zijn of haar  sociale netwerk? Op zo’n manier dat je mogelijk maakt dat ouderen, samen met de mensen die hen goed kennen de koers kunnen blijven bepalen in hun leven?

Over de middag

Tijdens deze conferentie gaan we met elkaar in gesprek: professionals, managers, leidinggevenden en ervaringsdeskundigen, onderzoekers uit de wereld van welzijn én zorg. Professionals die trainingen volgen in netwerk strategieën delen hun verhalen en een filmpje, spel en boek dat zij hebben gemaakt. De volgende thema’s komen aan bod: 

  • Wat zijn de werkzame bestanddelen in werken vanuit netwerkstrategieën?
  • Welke ervaringen hebben ervaringsdeskundigen met samen optrekken met familie, vrienden en kennissen in een leven met een kwetsbaarheid? 
  • Wat kun je als professional doen om goed samen te werken met een bredere kring van familie, vrienden en kennissen van de persoon voor wie jij werkt?

Doel

Samen achterhalen we wat we welke kansen het werken vanuit netwerkstrategieën biedt om kwaliteit van zorg en ondersteuning voor ouderen te verbeteren. 

Doe je mee? 

Deze werkconferentie is voor nieuwe geïnteresseerden én ervaren professionals uit zorg en welzijn. Net als hun leidinggevenden, beleidsmakers en ervaringsdeskundigen. 

Meld je hier aan:

Veelgezochte pagina’s