Agenda

Bijeenkomst intimiteit en seksualiteit bij dementie

Datum
29 September 2022

Tijd
14:00 17:00

Wanneer: donderdag 29 september van 14.00 tot 17.00 uur
Locatie: Amsterdam Art Center, Donauweg 23, 1043 AJ, Amsterdam
Aanmelden: kan hier of telefonisch op 06 13551944.

De Regionale ouderendelegatie (West-Friesland, Amsterdam en Flevoland) organiseert in samenwerking met het Ben Sajet centrum in Amsterdam een bijeenkomst over intimiteit en seksualiteit bij dementie. Vele menselijke basisbehoeften verdwijnen niet als we ouder worden. Toch wordt daar in opleidingen weinig aandacht aan besteed. Hierdoor liggen eenzaamheid, depressie en gedragsproblemen op de loer.

Verschillende gasten delen hun ervaringen; Noëlle Sant, expert ouderenzorg bij Vilans, vertelt over het onderzoek dat zij uitvoert voor Vilans en Rutgers in verzorg- en verpleeghuizen. Vervolgens krijgt u van Frans Hoogeveen, specialist dementiezorg en schrijver van het boek Intimiteit en seksualiteit bij dementie, praktische adviezen.
Na de koffie/theepauze geeft Jeanny Vreeswijk, programmaleider bij het Ben Sajet een zienswijze op de culturele verschillen in de omgang met het thema.

De bijeenkomst is interessant voor partners en/of familieleden van mensen met dementie. Maar ook voor studenten en zorg- en welzijnsprofessionals en beleidsmakers is het evenement een eye-opener.

Veelgezochte pagina’s