Agenda

Ben Sajet Werkplaats: Jonge mannen met een LVB; erkenning en werk

Datum

Tijd

Dit event is onderdeel van de reeks Ben Sajet Werkplaatsen

15 FEBRUARI 17.00 – 19.00 UUR, ZWANENBURGWAL 206, AMSTERDAM

Participatie via werk is een belangrijk ideaal in de zorg en ondersteuning van mensen met een LVB. De leidende gedachte daarbij is dat mensen zich via werk gewaardeerd en erkend kunnen voelen. Leerwerkbedrijven van Cordaan bieden een plek waarin dat mogelijk wordt gemaakt voor mensen met een LVB. Zij kunnen daar op hun eigen tempo en eigen manier een werk-bijdrage leveren, en worden er klaargestoomd voor een reguliere baan. In deze Ben Sajet werkplaats gebruikt Melissa Sebrechts anekdotes uit haar afgelopen 3,5 jaar sociologisch onderzoek in verschillende Leerwerkbedrijven als basis om in dialoog te treden met begeleiders over het thema van erkenning. Wat voor rollen nemen begeleiders zoal aan in dagelijkse begeleidingspraktijken? Hoe zetten zij abstracte beleidsidealen zoals participatie-via-werk om in de praktijk? En wat voor gevolgen heeft dat voor de manieren waarop cliënten zich erkend voelen?

De bedoeling van deze werkplaats is om van elkaar te leren door concrete casussen en voorbeelden te bespreken. Daarbij is van cruciaal belang dat het gesprek geworteld blijft in de praktijk. Geen abstracte presentatie of gesprekken, maar samen zoeken naar voorbeelden die veelzeggend en leerrijk zijn voor zowel de praktijk, het onderwijs als voor onderzoek.

Laat vóór dinsdag 12 februari 2018 weten aan Yvonne Heijnen-Kaales (yvonne@bensajetcentrum.nl) of je er bij kan zijn. Wij kijken er naar uit jullie te zien!

 

Veelgezochte pagina’s