Actueel

Wij zijn op zoek naar een stagiair(e) voor het programma Zorgvriendelijke Stad

Stageplaats voor de periode juni 2018 tot en met augustus 2018*, 16-24u per week

* Start –en einddatum in onderling overleg

 

De functie

Heb jij interesse in praktijkgericht sociaalwetenschappelijk onderzoek? Het Ben Sajet Centrum (BSC) heeft een onderzoeksstage beschikbaar.

Wij zoeken per direct een gedreven onderzoeksstagiair(e). Het gaat om een aanstelling van 2-3 dagen per week voor een periode van drie maanden (juni tot en met augustus) met een mogelijkheid tot uitstel. De stagiair(e) werkt samen met en ondersteunt onderzoeker Astrid Parys in de werkzaamheden van het lopende kwalitatieve onderzoek “Zorgen voor elkaar in de buurt”.

Het onderzoek

In het kader van het programma ‘Zorgvriendelijke Stad’ wordt vergelijkend etnografisch onderzoek verricht naar hoe buren en buurtgenoten zorg geven en krijgen in twee superdiverse buurten in Amsterdam. Het onderzoek richt zich niet enkel op de informele zorg die kwetsbare mensen ontvangen in de buurt, maar ook op diegene die deze zorg leveren. Denk bijvoorbeeld aan de buurman die af en toe langskomt om te kijken of alles in orde is of een werknemer die een luisterend oor biedt. Wie komt achter de voordeur en welke vormen van zorg geven zij dan? Welke lokale organisaties spelen een rol in het leggen van verbindingen tussen mensen? Om inzicht te krijgen in het zorgen voor elkaar in de wijk hebben wij diepte interviews, focusgroepen en participerende observatie uitgevoerd met zowel buurtbewoners als andere organisaties.

Wat verwachten we van je?

  • Je volgt een hbo of wo-opleiding in de sociale wetenschappen of maatschappelijk werk en dienstverlening, of je bent recentelijk afgestudeerd;
  • Je hebt affiniteit met de wereld van (langdurige) zorg, of diversiteit, of buurtgericht werken;
  • Je hebt affiniteit met of interesse in kwalitatief onderzoek;
  • Je gaat gestructureerd te werk met het uitwerken van interviews;
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en vindt het leuk om op mensen af te stappen;
  • Je beheerst de Nederlandse taal in spraak en schrift;
  • Bij voorkeur spreek je ook de Arabische of Berberse taal.

 

Wij bieden

Wij bieden je een uitdagende stageplek waarbij pro-activiteit een belangrijke competentie is. Gedurende de stageperiode werk je nauw samen met de hoofdonderzoeker waardoor je niet alleen een ondersteunende rol hebt maar ook inhoudelijk mee kunt denken. Daarnaast zal de stagiair(e) ook ondersteunen in activiteiten voor het BSC. Een stagevergoeding is in onderling overleg beschikbaar.

Informatie

Voor meer informatie over deze stage kunt u contact opnemen met Astrid Parys via 06 40552391.

Sollicitaties

Heb je belangstelling voor deze stageplek? Stuur dan uiterlijk 31 mei 2018 je motivatie met curriculum vitae, onder vermelding van ‘onderzoeksstage Zorgvriendelijke stad’ naar Astrid Parys, aparys@bensajetcentrum.nl

 

 

Veelgezochte pagina’s