Actueel

Uitnodiging slotconferentie ‘Ik wil ook gewoon een normaal leven’

Het Ben Sajet Centrum organiseert in samenwerking met Movisie de slotconferentie ‘Ik wil ook gewoon een normaal leven’.

Mensen met een licht verstandelijke beperking (lvb) hebben verlangens als iedereen: ze willen meetellen en ze willen ‘huisje, boompje, beestje’. Vaak krijgen ze dat niet voor elkaar. Totale inclusie is misschien een illusie, maar meedoen kan echt beter!

Hoe kunnen we ondersteuning aan jongvolwassenen met een lvb verbeteren, o.a. rond werk, geld en vrije tijd? En hoe zorgen we dat niet alleen professionals maar ook de overheid en de hele samenleving hieraan gaan bijdragen? Die vragen staan centraal op de conferentie ‘Ik wil ook gewoon een normaal leven’ op dinsdag 19 april van 13:30 tot 17:00 uur in Podium Mozaïek Amsterdam. Er is ook een livestream.

De conferentie vormt de afsluiting van het onderzoek ‘Meer op eigen benen in de etnisch diverse stad: een onderzoek naar de participatiekansen van jongvolwassen met een licht verstandelijke beperking.’

Programma (13:30 – 17:00 uur)

 • Presentatie onderzoek door Monique Kremer, hoogleraar Actief Burgerschap aan de Universiteit van Amsterdam
 • Interview met prof. Jan Tøssebro  uit Noorwegen, vooraanstaand expert over leven met een beperking. Wat kunnen we leren van de Noorse inzet om mensen zo veel mogelijk thuis te laten wonen, én te laten meedoen aan werk en onderwijs?
 • Workshops:
  1. Normaal werken, dat moet toch kunnen. Met onderzoeker Josien Arts (UvA) in samenwerking met Middin
  2. Omgaan met geld, hoe kan dat beter? Met onderzoeker Charlotte Albers (UvA) in samenwerking met Cordaan
  3. Wat doe je in je vrije tijd? Presentatie kennissynthese door Martin van de Lustgraaf en Evelien Damhuis (Movisie)
 • Panelgesprek: open die samenleving! Met: wethouder Rachel Streefland van Utrecht, wethouder Christine Eskes van Rotterdam, Tineke Boersma de Roo (voorzitter Ondernemingsraad AH en Job-coach Friesland, Groningen, Drenthe), Marcel Mucek (directeur LVB+GGZ zorg bij Cordaan) en Els Hofman (projectleider sociaal domein bij Movisie).
 • Borrel

De middag wordt geleid door Ellis Jongerius (directeur LFB) en Marcel Ham (hoofdredacteur Sociale Vraagstukken).

Aanmelden: Meld je aan voor de middag via de onderstaande link en kies voor een van de volgende subgroepen: https://www.movisie.nl/agenda/conferentie-ik-wil-ook-gewoon-normaal-leven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Projectleider Annelies Christiani annelies@bensajetcentrum.nl 06 12 771 773

Veelgezochte pagina’s