Actueel

Stichting Ben Sajet Centrum zoekt een inspirerende, gezaghebbende en ondernemende directeur

Zorg vernieuwen en structureel verbeteren. Dat is het doel van het Ben Sajet Centrum. De kwaliteit van leven van ouderen en mensen met een beperking staat hierin centraal. Dit doen wij door onderzoek, praktijk en onderwijs met elkaar te vervlechten . Het Ben Sajet Centrum is een netwerkorganisatie waarin zorg, beroepsopleidingen, overheid en ervaringsdeskundigen intensief samenwerken. Wij zijn eveneens een academische werkplaats op het terrein van de ouderenzorg en gehandicaptenzorg.

Wat biedt Ben Sajet Centrum?

 • Een zeer uitdagende functie bij een organisatie die thema’s met een grote maatschappelijke urgentie agendeert en de mogelijkheid echt het verschil te maken.
 • Een parttime dienstverband van 2,5 dag per week, liefst te combineren met een functie bij een van onze partners of een andere relevante organisatie.
 • Alle mogelijkheden voor ontwikkeling, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak.
 • Een salaris van minimaal €6.738,- en maximaal € 8087,– bruto per maand op fulltime basis, afhankelijk van kennis en ervaring. Inschaling in schaal 16 CAO Wetenschap Onderzoeksinstellingen.
 • Aanstelling voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • 8% vakantiegeld en mogelijkheid tot aanvullende arbeidsvoorwaarden (in overleg).

De opdracht

De functie van directeur is een uitbreiding van de functie zoals die de afgelopen jaren is ingevuld door de coördinator ad interim. Er staat een stevige basis zowel qua netwerk als methodiek van werken. De organisatie is klein en wil haar praktisch en strategisch nut voor alle partners verder ontwikkelen en duurzaam bewijzen.

De directeur:

 • heeft de verantwoordelijkheid de positie van Ben Sajet Centrum als academische werkplaats te versterken. Hij/zij levert daarom een actieve bijdrage aan de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van de strategische koers van het Ben Sajet Centrum;
 • is in het bijzonder verantwoordelijk voor de betekenisvolle vervlechting van zorgpraktijk, onderzoek en beroepsopleidingen;
 • draagt zorg voor een adequate ondersteuningsstructuur van de programma’s onder leiding van de hoogleraren en zorgt met de hoogleraren voor een gestage groei van de projectenportefeuille, bijgestaan door de programmacoördinatoren;
 • geeft leiding aan de bureau-organisatie en is budgetverantwoordelijk;
 • opereert als verbinder tussen interne betrokkenen (bestuur en participerende organisaties, programmavoorzitters/hoogleraren, medewerkers) en externe stakeholders (financiers, VWS/ZONMW, lokale overheden, kennisinstituten);
 • neemt deel aan relevante maatschappelijke discussies en is een uitstekend netwerker ten behoeve van het doel van het centrum.

Wat vraagt het Ben Sajet Centrum van u?

Wij zoeken een directeur die aantoonbaar succesvol is in het doen floreren van (netwerk)organisaties met hoogopgeleide professionals. De directeur is goed ingevoerd in de wereld van de langdurige zorg in de Amsterdamse regio.

Belangrijke vereisten zijn onder meer:

 • Academisch werk- en denkniveau, een afgeronde academische promotie strekt tot aanbeveling.
 • Ondernemendheid op een netwerkgerichte manier, denken in kansen voor en met de partners van Ben Sajetcentrum.
 • Een sterke strategische oriëntatie en in staat zijn de unieke opdracht van Ben Sajetcentrum gezaghebbend uit te dragen.
 • Mensen kunnen enthousiasmeren, verbinden en inspireren.
 • Leiding kunnen geven door meer leiders naast zich te positioneren (en niet door het creëren van  volgers).

Over het Ben Sajetcentrum

Het Ben Sajet Centrum vernieuwt de langdurige zorg in de stadsregio Amsterdam door de uitvoering van een aantal innovatieprogramma’s voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Elk van deze programma’s wordt geleid door een hoogleraar in nauwe samenwerking met partners in de zorg, onderzoek en het (beroeps)onderwijs.

In 2014 opgericht, is Stichting Ben Sajetcentrum een samenwerkingsverband van Amsta, Amstelring, Ons Tweede Thuis, Cordaan, Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit, Amsterdam Universitair Medisch Centrum, ROC van Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam, InHolland, Stichting Actief Burgerschap en Amsterdam Health and Technology Institute (AHTI). De Stichting wordt gefinancierd door deze partners, verwerft subsidies voor projecten en streeft ernaar in 2021 te kwalificeren voor bekostiging door het ministerie van VWS als academische werkplaats langdurige zorg.

Meer informatie

Meer informatie over het Ben Sajet Centrum en de programma’s vindt u op onze website: www.bensajetcentrum.nl. Meer informatie over de vacature? Neem contact op met prof. dr. Rien de Vos (voorzitter bestuur), E: r.vos@amc.uva.nl, of  drs. Eelco Damen (initiatiefnemer, vertegenwoordiger van het bestuur), E: edamen@bensajetcentrum.nl.

Solliciteren

We ontvangen uw reactie graag vóór 7 januari 2020. De gesprekken met geselecteerde kandidaten staan gepland op vrijdag 17 januari 2020 tussen 09:00 en 12:00 uur. U kunt uw sollicitatie sturen naar: directeur@bensajetcentrum.nl

 

Veelgezochte pagina’s