Actueel

Xavier Moonen nieuwe voorzitter programma ‘Mensen met een verstandelijke beperking’

Prof. dr. Xavier Moonen is per 1 juli 2020 benoemd tot voorzitter van het Ben Sajet Centrum-programma ´Mensen met een Verstandelijke Beperking’. Samen met onze partners en programmacoördinator Marieke Teeuw inventariseert hij de komende tijd de meest brandende kwesties in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking in de regio Amsterdam. Hierin richt hij zich op het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek dat kan bijdragen aan het verbeteren van de dagelijkse praktijk van zorgprofessionals en andere ondersteuners. Belangrijke thema’s zijn bijvoorbeeld de grootstedelijke context en diversiteit en inclusie.

‘Belangrijke thema’s zijn bijvoorbeeld de grootstedelijke context en diversiteit en inclusie’

Moonen: ‘Er is binnen het programma al veel werk verricht. Het is nu zaak dit verder te concretiseren en te verbinden aan mogelijkheden voor onderzoek. Ik wil hier zo breed mogelijk in denken.’

Moonen is bijzonder hoogleraar kennisontwikkeling van kinderen en jongvolwassenen met een licht-verstandelijke beperking  en gedragsproblemen aan de Universiteit van Amsterdam en bijzonder lector inclusie van mensen met een verstandelijke beperking aan de Zuyd Hogeschool Heerlen.

Veelgezochte pagina’s