Actueel

Onderzoek naar omgaan met probleemgedrag bij mensen met dementie

Minke Rol is voor haar master Medische Antropologie aan de UvA begonnen met een onderzoek naar dementie en onbegrepen gedrag. Zij gaat samenwerken met zorginstelling Amsta. Hieronder introduceert zij haar onderzoek.

‘Voor mijn studie Medische Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam ga ik onderzoek doen naar probleemgedrag van mensen met dementie. Via het Ben Sajet Centrum kwam ik in contact met Amsta. Amsta is bezig met het opzetten van een team dat gespecialiseerd is in probleemgedrag. Ik zal twee maanden meelopen en meewerken op een afdeling voor mensen met probleemgedrag in een verpleeghuis van Amsta. Ik kan dit doen vanwege eerdere ervaring met het werken in een verpleeghuis. Tijdens het onderzoek ga ik zorgmedewerkers interviewen over hun werk. Ik ben benieuwd naar hoe het gehele zorgteam omgaat met probleemgedrag. Voor wie is dit gedrag een probleem en waarom? Hoe kan er het beste mee omgegaan worden door het personeel? Wat gaat er op dit moment al goed?
Na mijn onderzoek kom ik terug op de afdeling om de resultaten te delen. Bijvoorbeeld met een oefening of training voor het team.’
Benieuwd naar de bevindingen van Minke? Houd de nieuwsbrief in de gaten!

Veelgezochte pagina’s