Actueel

Resultaten onderzoek informele buren-netwerken van kwetsbare bewoners

Dinsdag 27 juni 2017 presenteerde Drs.  Fenneke Wekker (Universiteit van Amsterdam) bij het Ben Sajet Centrum de resultaten van het onderzoek Op weg naar samen-Redzaam? Een onderzoek naar informele buren-netwerken van kwetsbare bewoners.

Precies een jaar geleden, juni 2016, startten de samenwerkende organisaties de Regenboog Groep, Stichting Prisma, Stichting de Toekomst en TEAM ED het pilotproject Motie N. Dit project had als doel informele netwerken voor en door kwetsbare bewoners in de wijk te faciliteren en te ondersteunen; de zogenaamde Buren!-groepen. Fenneke Wekker is vanuit het Ben Sajet Centrum aangesteld om onderzoek te doen naar dit pilotproject en het KeyRing-model dat wordt gehanteerd om de Buren!-groepen tot stand te brengen. Zowel het pilotproject als het onderzoek is mogelijk gemaakt door subsidie van de Gemeente Amsterdam.

In een groot gezelschap heeft Fenneke Wekker gistermiddag de resultaten gepresteerd. Daarna was er ruimte voor een open gesprek en werden de conclusies en aanbevelingen uit het onderzoek in een geanimeerde discussie besproken en omarmt. Dat open gesprek was gistermiddag nog lang niet afgerond. Het onderzoek geeft veel handvatten voor een vervolg.

Het onderzoek Op weg naar Samen-Redzaam? is hier te downloaden.

Voor vragen over het onderzoek kunt u contact opnemen met Fenneke Wekker | PhD Candidate Political Sociology | Dept. of Sociology | University of Amsterdam, info@fennekewekker.nl

Fenneke_Wekker2

Veelgezochte pagina’s