Actueel

Gezocht: deelnemers voor het testen van de serious game ‘Jij & Ik’

Mentaliseren is de eigen gedachten en gevoelens en de gedachten en gevoelens van anderen begrijpen. Mentaliseren kan best lastig zijn. Bovendien kan het stress opleveren als dit moeilijk gaat. Daarom is het belangrijk deze vaardigheden te verbeteren. Samen met ervaringsdeskundigen is daarom de serious game ‘Jij & Ik’ ontwikkeld.

Het computerspel kan iemand helpen om zichzelf en de ander beter te begrijpen en om beter met stress om te gaan. Om te weten te komen of het spel werkt, zoeken de onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam enthousiaste volwassenen met een licht verstandelijke beperking (IQ 50-85, 18+) en hun begeleiders.

Serious game ‘Jij & Ik’
‘Jij & Ik’ is een computerspel voor volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Het computerspel is een serious game: leuk én leerzaam. In de game gaat de speler op reis met karakter Mo. Door middel van filmpjes, vragen en spelletjes leert de speler zijn eigen gedachten en gevoelens  en die van anderen beter begrijpen en beter met stress om te gaan.

Onderzoek
Om te weten te komen of het spel ook echt werkt, is onderzoek nodig. Daarvoor zoeken we enthousiaste volwassenen met een licht verstandelijke beperking (18+) en hun begeleiders om het spel voor ons te testen. Het onderzoek bestaat uit twee onderdelen:
1. De onderzoeker spreekt met de deelnemer af, op afstand of op locatie. Ze vullen samen enkele vragenlijsten in.
2. De deelnemer speelt het computerspel ‘Jij & Ik’ samen met zijn/haar begeleider. Zij maken dan twee geluidsopnames, tijdens level 2 en level 7.

Meer informatie en meedoen
Wil je meer informatie of meedoen aan dit onderzoek? Neem dan contact op met Suzanne Derks  (coördinerend onderzoeker). Of kijk op de website voor meer informatie over het spel, het onderzoek en deelname.

NB: Het Coronavirus en de maatregelen van de overheid zorgen ervoor dat niet alles mag en kan. De onderzoekers houden dit nauw in de gaten en werken altijd volgens de regels. Heb je vragen hierover? Neem dan ook gerust contact op. Onderzoeker Suzanne bespreekt graag wat we kunnen doen en hoe we hiermee om kunnen gaan.

Veelgezochte pagina’s