Actueel

Een inspirerende conferentie over gestructureerde en integrale eerstelijns ouderenzorg door Beter Oud in Amsterdam

Donderdag 8 februari vond de stedelijke conferentie ‘Beter Oud in Amsterdam’ plaats met als doel: doorstart en start implementatie van de resultaten uit het project!
Tijdens deze conferentie deelden de initiatiefnemers hun enthousiasme, ervaringen en resultaten van de meer gestructureerde en beter afgestemde samenwerking in vier proeftuinen in de stad. De projectleiding ligt in handen van het Ben Sajet Centrum, SIGRA en Elaa. De partners zijn vier aanbieders van wijkverpleging (Amstelring, Cordaan, Evean en Zonnehuisgroep Amstelland) en drie aanbieders van huisartsenzorg (Huisartsen Zuid (CHAGZ), GAZO en SAG). De partners zijn van plan hun samenwerking te bestendigen en uit te breiden naar andere buurten in de stad. Ze gaan o.a. aan de slag met screening van kwetsbare ouderen in de wijk, advance care planning (gesprekken vroegtijdige zorgplanning) en betere afstemming en samenwerking met het sociale domein. Aansluiting van meerdere aanbieders en partners staat hoog op hun verlanglijstje.

De conferentie was direct een mooie gelegenheid voor de presentatie van de poster ‘aandachtspunten en adviezen voor huisarts, POH en wijkverpleegkundige vanuit ouderen’ en de handreiking ‘betere zorg voor thuiswonende Amsterdamse ouderen’ die tijdens het project zijn ontwikkeld. De handreiking is bedoeld voor huisartsenvoorzieningen, en bevat praktische tools om eerstelijns ouderenzorg meer structuur en samenhang te geven binnen de eigen praktijk en met de partners in de buurt.


Foto: De ouderenvertegenwoordigers overhandigen de handreiking aan Ben Booij van Gemeente Amsterdam, Marlies Stalenhoef en Fred Schaaf van Zilveren Kruis en huisarts Susanne van Laatum

Beter Oud in Amsterdam is op dit moment een project voor de jaren 2017 en 2018, maar implementatie zal komende jaren vanuit Elaa hoog op de agenda staan. Komende periode zullen meer conferenties worden georganiseerd rondom Beter Oud in Amsterdam. Wilt u hierover worden geïnformeerd, neem dan contact op met sabina@bensajetcentrum.nl of m.dijk@elaa.nl.

Klik hier voor meer informatie over het project Beter Oud in Amsterdam

Voor meer informatie over Beter Oud in Amsterdam, neem contact op met projectleider sabina@bensajetcentrum.nl

 

Veelgezochte pagina’s