Actueel

De stadswijk weer op de kaart

Corona heeft de stadswijk weer op de kaart gezet. Dat hadden Radboud Engbersen en Monique Kremer niet voorzien toen ze in de winter van 2018 voor het eerst op verkenning gingen naar de vele nieuwe gedaanten van de stad. Wel was toen al duidelijk dat de stad weer ‘hot’ was. Er werden en worden veel eigenschappen aan de stad toegekend, van de ‘inclusieve’ tot de ‘gezonde’ stad.
Engbersen en Kremer namen vier van deze eigenschappen onder de loep: de superdiverse, de religieuze, de attente en de mooie stad. Ze bezochten daarvoor verschillende steden, waaronder Antwerpen, Tilburg, Deventer, Almere en Zwolle. De reportages zijn gebundeld in ‘Je start in de stad en eindigt in de wijk’, een extra editie van Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken. Klik hier voor deze speciale editie.
Engbersen en Kremer doen een oproep voor een nieuw wijkenbeleid. Engbertsen is expert bij Movisie en Monique Kremer is bijzonder hoogleraar Actief Burgerschap aan de Universiteit van Amsterdam en voorzitter van de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken.

Veelgezochte pagina’s