Actueel

Ben Sajet – een leven lang sociale geneeskunde

Bij het Ben Sajet centrum in Amsterdam merkte directeur Hetty Vlug op dat, Ben Sajet, de naamgever van ons centrum, in vergetelheid begon te raken. Ben Sajet heeft een cruciale rol gespeeld in de gezondheidszorg Amsterdam en we mogen zijn bijzondere verhaal niet vergeten: gedreven door onrust en onrecht zette hij zich een leven lang in voor de sociale geneeskunde.

Publicist Jos van der Lans schreef de biografie ‘Ben Sajet – Een leven lang geneeskunde 1887 – 1986’ die bij Canon Sociaal Werk gepubliceerd werd. Ben Sajet is te beschouwen als het boegbeeld van sociale geneeskunde, die blijvend inspiratie kan bieden aan zorgverleners die verder willen kijken dan hun individuele patiënten en cliënten en op zoek gaan naar preventieve mogelijkheden en maatschappelijke oorzaken. In een tijd van groeiende ongelijkheid en haperende zorgvoorzieningen blijven zijn ideeën over sociale geneeskunde uiterst actueel.

Bekijk de video om meer te weten te komen over zijn leven en wat je kunt verwachten van de biografie. Je kunt het boek bestellen in de webshop van Canon Sociaal Werk, of downloaden via deze link.

Veelgezochte pagina’s