Actueel

Ben Sajet Centrum presenteert: Symposium Leven en zorgen in de grote stad

Hoe kan professionele zorg beter aansluiten bij mensen in de superdiverse samenleving?

Wanneer: Dinsdag 30 november 2021, 14.00 – 16.30 uur
Waar: Pakhuis de Zwijger (Piet Heinkade 179, Amsterdam) én online via livecast

Niet iedereen krijgt thuis altijd de zorg die bij hem past, zeker niet in een superdiverse stad als Amsterdam. Met als mogelijke gevolgen: ongelijk zorggebruik, crisisopnames en verschillen in kwaliteit van leven. Hoe kan de zorg voor ouderen die kwetsbaar zijn en de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking beter aansluiten op het leven thuis?

Op 30 november gaan we hierover in gesprek bij Pakhuis de Zwijger. We presenteren daarbij het magazine ‘Leven en zorgen in de grote stad’ met daarin onderzoeksresultaten, columns en ervaringen. Onderzoekers, professionals en ervaringsdeskundigen delen hun verhaal: waarom ervaren sommige mensen grote afstand tot de zorg? Hoe kan deze afstand worden overbrugd? Wethouder Zorg van de Gemeente Amsterdam Simone Kukenheim en een vertegenwoordiger van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nemen het magazine in ontvangst.

Tijdens de bijeenkomst hoor je o.a. bijdragen van:

Je kunt zowel fysiek als online aansluiten bij de bijeenkomst. Voor beide kun je je via de website van Pakhuis de Zwijger aanmelden. Deelname is gratis. Wil je de bijeenkomst fysiek bijwonen? Meld je op tijd aan. Pakhuis de Zwijger werkt met de CoronaCheck-app voor toegang. Je kunt je hier aanmelden via de website van Pakhuis de Zwijger.

Veelgezochte pagina’s