Agenda

Werkplaats: Innovatieve Tussenvoorzieningen – logeerzorg van de toekomst

Datum
21 Oktober 2024

Tijd
13:30 16:00

Locatie
Dr. Sarphatihuis

Deelname Gratis, graag aanmelden

Organisatie
Ben Sajet Centrum

Save the date: 21 okt. Werkplaats: Innovatieve Tussenvoorzieningen

Op 21 oktober om 13:30 uur bent u van harte welkom in het Sarphatihuis te Amsterdam voor een inspirerende werkplaats  over de nieuwste manieren van ondersteuning tussen thuis en verpleeghuis, zoals daghuizen en logeerhuizen.

Deze innovatieve vormen van tussenvoorzieningen slaan een brug tussen zelfstandig wonen en volledige zorg in een verpleeghuis. Verwacht wordt dat daardoor ouderen langer thuis kunnen blijven wonen en hun omgeving langer in staat is om de zorg voor de naasten vol te houden. Dat klinkt eenvoudiger dan het is. De vernieuwende initiatieven lopen tegen allerlei obstakels op, zowel op het gebied van financiering, privacy en hygiëne voorschriften als ook op personeelstekort.

Het Ben Sajet Centrum staat voor vooruitstrevende zorgoplossingen die aansluiten bij de behoeften van cliënten en hun mantelzorgers en gaan daarover graag in gesprek met betrokkenen. De toegang voor deze werkplaats is vrij, wees welkom! Aanmelden kunt u hieronder.

Op het programma
Onderzoeker Vivian Toemen presenteert de resultaten van haar onderzoek naar innovatieve tussenvoorzieningen (Rapport: Innovatieve voorzieningen voor welzijn cliënten en mantelzorgers – Opkomende voorzieningen in de ouderenzorg) en de impact ervan op zorg en welzijn. Projectleider van het Buitenhuis in Wijdewormer, Marjoleine van den Broek vertelt over succesfactoren en uitdagingen in de praktijk gebaseerd op haar ervaringen in het Buitenhuis Wormer. En daarna gaan deelnemers in kleine groepen tijdens een workshop aan de slag met dilemma’s rondom de organisatie en uitvoering van logeerzorg en andere tussenvoorzieningen. Deze sessie helpt bij het genereren van ideeën en oplossingen. 

Aanmelden voor Werkplaats – Innovatieve Tussenvoorzieningen op 21 oktober

Aanmeldformulier

Naam(Vereist)
Namens welke organisatie kom je naar de werkplaats?
E-mailadres(Vereist)

Werkplaatsen Leren, verbeteren en implementeren

Binnen het programma Leren, verbeteren en implementeren organiseren we regelmatig werkplaatsen waarbij samen werken aan het ontwikkelen, overdragen en in de praktijk brengen van nieuwe kennis, attitudes en vaardigheden.  Daarbij staat steeds één thema centraal. Betrokken partijen uit zorg, onderwijs en onderzoek zijn van harte welkom aan te sluiten. De volgende werkplaatsen zijn al gepland en vinden plaats in het Dr. Sarphatihuis in Amsterdam:

  • 21 oktober 2024 – Innovatieve tussenvoorzieningen – Dr. Sarphatihuis in Amsterdam
  • 4 december 2024 – Samenwerking formele en informele zorg – Van Limmikhof Zalencentrum in Amsterdam
  • 4 februari 2025 – Leerklimaat in de langdurige zorg – Dr. Sarphatihuis in Amsterdam
  • 17 juni 2025 – onderwerp n.t.b. – – Dr. Sarphatihuis in Amsterdam

Veelgezochte pagina’s