Actueel

‘Toen ze overleed stonden deze vrienden weer om haar heen’ – podcast met Sociale Benadering-lid Frenny

Frenny, lid van het Sociale Benaderingsteam van Tao of Care, maakt sinds 2019 onderdeel uit van Beter Samen. Ze volgt daarvoor een opleiding bij InclusionLab ‘Een Rijk Leven’.

In deze podcast vertelt Frenny het verhaal van Rosa, die leed aan dementie en hierdoor veel sociale contacten kwijt raakte. Het lukte Frenny om oude vrienden en kennissen weer deel uit te maken van Rosa’s leven. ‘Waar ik het meest trots op ben? Toen ze overleed, stonden deze vrienden weer om haar heen.’

Beluister de podcast hier:

Ben Sajetcentrum · ‘Toen ze overleed stonden deze vrienden weer om haar heen’ – podcast met Frenny

Over Een Rijk Leven

In deze aanpak proberen professionals samen met de persoon met dementie en diens sociale netwerk, het leven rijker te maken door de focus te leggen op alle dingen die iemand altijd heel graag heeft gedaan, waar hij of zij energie van krijgt.

Ook wordt gekeken naar de sociale rollen die iemand in zijn of haar leven en waar je mogelijk op verder kan bouwen. Dit zodat de persoon met dementie kan blijven meedoen binnen de familie, in de buurt of bij een vereniging. De ‘netwerker’ begeleidt mensen bij dit avontuur waarin sociale rollen en verlangens centraal staan.

Meer weten over Een Rijk Leven? Klik hier.

Veelgezochte pagina’s