Actueel

‘Samen leren en verbeteren in de verpleeghuiszorg’ tot koploper benoemd

Het project Samen leren en verbeteren in de verpleeghuiszorg wordt op 7 november door het Actie Leer Netwerk benoemd tot Koploper. Met dit project werken we aan het terugdringen van het tekort van verpleegkundigen in de ouderenzorg, door zorgprofessionals mee te nemen in de ontwikkelingen van het steeds complexer wordende vak en aanstaande studenten warm te maken voor de ouderenzorg. “De benoeming tot koploper is heel mooi omdat we daarmee aan een groter publiek kunnen laten weten hoe belangrijk t is om creatieve leer- en opleidingsvormen in de ouderenzorg te ontwikkelen, en daarnaast ben ik natuurlijk ook gewoon heel trots op deze benoeming” aldus Petra Boersma, programmaleider Leren, verbeteren en implementeren bij het Ben Sajet centrum.

Één van de pijlers van het project was het oprichten van twee InterProfessionele Leer-en InnovatieNetwerken (IP-LINs). In deze IP-LINs  brachten we studenten (mbo èn hbo van ROC van Amsterdam en hogeschool Inholland) samen met verpleegkundigen, verzorgenden, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en artsen van twee verpleeghuizen die Geriatrische Revalidatie Zorg aanbieden, namelijk Amsta en de Zonnehuisgroep Amstelland. De studenten van de opleidingen werden zó enthousiast over deze afdeling tijdens hun stage in het IP-LIN, dat zij na de stage bleven werken op de afdeling. Zo losten ze een stuk van het personeelstekort op, en deden daarnaast een hoop positieve ervaringen op in de verpleeghuiszorg.

Ook werkten de professionals en studenten in de IP-LINs samen aan projecten die de kwaliteit van de verleende zorg verbeterde, bijvoorbeeld door een vernieuwing op de afdeling in te voeren die de geriatrische revalidatie client ten goede kwam.  “Wat zo leuk is in deze IP-LINs, is dat studenten van professionals leren, en omgekeerd professionals ook leren van studenten. Daarnaast bleek dat de interprofessionele aanpak in dit IP-LIN de samenwerking tussen verschillende disciplines erg verbeterde. Daar profiteert de client dan weer van.”  

Wil je meer weten over het project ‘Samen leren en verbeteren in de verpleeghuiszorg’, en waarom we daarmee tot koploper benoemd worden? Lees dan het artikel op de website van Actie Leer Netwerk.

De foto bovenaan is gemaakt bij Amsta.

Veelgezochte pagina’s