Kennisproducten

Podcastaflevering Actieonderzoek in de GGZ: Proeftuin de Geuzenhoek

In deze aflevering nemen we een kijkje bij de Proeftuin De Geuzenhoek, een zorglocatie van Cordaan voor mensen met een psychische en verstandelijke beperking. Veel cliënten die hier wonen functioneren op een licht verstandelijk beperkt niveau. Binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) is er nog weinig kennis over mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB). Dit kan tot verschillende problemen leiden, zoals onvoldoende aansluiting van behandeling op het functioneren van cliënten of verkeerd begrepen gedrag. In de Proeftuin De Geuzenhoek wordt gezocht naar veranderingen op deze woonlocatie die beter aansluiten op de behoeften van bewoners.

In de podcast vertellen (co-)onderzoekers van het Ben Sajet Centrum over het project. Zo hoor je Abdullahi, hij is ervaringsdeskundige en in de podcast vertelt hij wat het leukste is aan het werken als co-onderzoeker. En wat vindt onderzoeker Myrte zo bijzonder aan onderzoek doen bij deze doelgroep?

Medewerkers van de Geuzenhoek vertellen over hun dagelijks werk. Wat vinden zij ervan dat er een onderzoeker rondloopt? En wat levert het onderzoek hun in de praktijk op?

Luister hier de podcast aflevering!

Deze aflevering is onderdeel van de podcast serie ‘Blijmakers en andere zorgpioniers’ van het Ben Sajet Centrum. Het Ben Sajet Centrum is een kenniswerkplaats gericht op langdurige zorg in Amsterdam en omgeving. Door onderzoek, praktijk en onderwijs met elkaar te verbinden, streven we naar vernieuwing in de zorg, waarbij we veel waarde hechten aan de inbreng van zorgverleners, cliënten, ervaringsdeskundigen en naasten. In deze podcast nemen we je mee in onze projecten. De host is Hetty Vlug, directeur van het Ben Sajet Centrum. Abonneer je hier op de hele serie.

Contactpersoon: Hille Voss hille.voss@bensajetcentrum.nl

Veelgezochte pagina’s