Skip to: Vacature Programmaleider ‘Kansen en uitdagingen van mensen met een verstandelijke beperking in de grote stad’ (parttime)

Ben Sajet Centrum website

Vacature Programmaleider ‘Kansen en uitdagingen van mensen met een verstandelijke beperking in de grote stad’ (parttime)

Ben jij in staat bruggen te bouwen tussen zorgpraktijk, onderzoek en opleidingen?
Weet jij samen met onze partners jouw expertise rond de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking om te zetten naar relevant onderzoek en waardevolle innovatie- en leertrajecten?

 

Het Ben Sajet Centrum zoekt een:

Programmaleider ‘kansen en uitdagingen van mensen met een verstandelijke beperking in de grote stad’ (parttime)

 

Het betreft een aanstelling voor 2 dagen per week.
Het is mogelijk om deze positie te combineren met een aanstelling bij één van de (zorg)organisaties aangesloten bij het Ben Sajet Centrum. Samen met onze partners gaan we graag met je in gesprek over de mogelijkheden hiertoe, passend bij je profiel.

Functie
Voor het programma ‘Kansen en uitdagingen van mensen met een verstandelijke beperking in de grote stad’ zoeken wij een ondernemende, verbindende en analytisch sterke programmaleider. In het programma ontwikkelen we kennis over o.a. het bevorderen van samenwerking tussen de diverse partijen in de stad, het beter omgaan met diversiteit, het benutten van ervaringsdeskundigheid en het meedoen in de samenleving. Samen met onderzoekers, professionals, ervaringsdeskundigen en vertegenwoordigers van opleidingen werken we aan structurele verbetering van de zorg voor met mensen met een verstandelijke beperking.

Je bent iemand die oog heeft voor goed onderzoek én weet dit te verbinden aan praktische verbeteringen voor de zorgpraktijk en -opleidingen. Dit doe je samen met de betrokken hoogleraar en/of lector, onze partnerorganisaties, de directeur van het Ben Sajet Centrum en andere collega’s binnen én buiten het programma.

Je functie bestaat uit:

 • verbinden van onderzoek, praktijk en onderwijs in de projecten van het programma;
 • intensief samenwerken met vertegenwoordigers van de betrokken zorg-, onderzoeks-, onderwijsinstellingen;
 • opzetten, begeleiden en uitvoeren van praktijkrelevant (wetenschappelijk) onderzoek;
 • (mede-)initiëren en coördineren van leer- en verbetertrajecten;
 • verwerven van (project)subsidies;
 • bijdragen aan de synergie tussen het programma en de andere Ben Sajet activiteiten;
 • organiseren van de communicatie vanuit het programma.

We zoeken iemand die makkelijk contact legt en contacten weet uit te bouwen tot betekenisvolle allianties. We zoeken een echte inhoudelijke samenwerker en netwerker die beschikt over:

 • academisch werk- en denkniveau;
 • ervaring met het verbinden van zorgpraktijk, onderzoek en/of onderwijs;
 • inhoudelijke expertise of affiniteit met de VGZ;
 • ervaring met het opzetten van praktijkgericht onderzoek (al dan niet gepromoveerd)
 • een ondernemende, zelfsturende houding;
 • een praktische en pragmatische instelling;
 • ervaring met verwerven van (onderzoek)subsidies;
 • ervaring met begeleiden van onderzoekers;
 • een goed ontwikkelde maatschappelijke antenne;
 • het vermogen om te navigeren tussen verschillende belangen.

Het salaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – minimaal € 4.737,- en maximaal € 5757,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 12 van de CAO Onderzoeksinstellingen). Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld.
Het betreft een parttime aanstelling voor in principe 2 dagen per week. Indien gewenst gaan we graag het gesprek aan over de mogelijkheid om deze positie te combineren met een aanstelling bij één van de (zorg)organisaties aangesloten bij het Ben Sajet Centrum, passend bij je profiel.

Over het Ben Sajet Centrum
Het Ben Sajet Centrum is een kenniswerkplaats en netwerkorganisatie op het terrein van de ouderenzorg en gehandicaptenzorg. Daarbij gaat het om betekenisvol leven van ouderen en mensen met een beperking. Maar ook om betekenisvol werken. We onderzoeken, ontwikkelen en leren in nauwe samenwerking met de zorgpraktijk en de opleidingen. Vanuit een onderzoekende houding zijn we aanjager van innovatie. Dit doen we binnen de grootstedelijke en superdiverse context van Amsterdam en omstreken. Het perspectief en de leefwereld van mensen zelf staat steeds centraal. Lees meer op www.bensajetcentrum.nl.

De partners van het Ben Sajet Centrum zijn: Cordaan, Amsta, Amstelring, Ons Tweede Thuis, Amsterdam UMC, Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool InHolland, ROC van Amsterdam, Amsterdam Health & Technology Institute, en Stichting Actief Burgerschap.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ludo Glimmerveen: ludo@bensajetcentrum.nl of 06-16824480. Je sollicitatiebrief met CV kun je naar ditzelfde mailadres sturen. We streven ernaar om de functie in de eerste maanden 2022 in te vullen. De vacature blijft open staan totdat deze is vervuld.

 • Blijf op de hoogte!

 • Nieuwsbrieven

 • Back To Top