Skip to: Resultaten

Ben Sajet Centrum website

Resultaten

Resultaten onderzoek naar onorthodoxe aanpak Amstelring vooralsnog positief.

’Nooit gedacht dat dit in Amsterdam mogelijk was!’’, bekent de zus van een bewoner van de Nieuwe Sint Jacob. Hier worden mensen met dementie verzorgd volgens de ‘’sociale benadering’’: bewoners zijn geen patiënt, maar vooral mens. En dat wérkt! Voor bewoners en hun familie, én voor zorgverleners.

Lees hier het uitgebreide verslag

 

Festival van het leren – 4 november 2022

Binnen het project ‘leren en verbeteren in de verpleeghuiszorg’ is een toolkit ontwikkeld die je kunt gebruiken om een (interprofessioneel) Leer- en InnovatieNetwerk (LIN) op te zetten.

Om snel een indruk te krijgen wat LIN is, Bekijk de video.

Download hier de gratis toegankelijke toolkit “Aan de slag met een LIN binnen jouw zorginstelling”.

Toolkit Leer- en InnovatieNetwerk_2022

 

Eerste resultaten programma ‘Leren en verbeteren in de verpleeghuiszorg’

Hoe kunnen we onderwijsinnovaties die het lerend vermogen van zorgprofessionals, leerlingen en/of stagiaires vergroten en praktijk, onderwijs en onderzoek bij elkaar brengen? Dat is wat we momenteel onderzoeken vanuit het Ben Sajet Centrum programma ´Leren en verbeteren in de verpleeghuiszorg’. En de eerste resultaten zijn er! Je leest het in de Factsheet innovatieve leerwerkpraktijken Amsterdam, met een overzicht van de vernieuwende leerwerkpraktijken binnen de verpleeghuiszorg.

 

Hackathon ‘Ouderen aan zet!’ – januari 2020

In de zorg en ondersteuning wordt te weinig naar ouderen zelf geluisterd. Waar hebben zij behoefte aan? Wat is er nodig voor een gelukkige oude dag? Denk bijvoorbeeld aan mobiliteit of langer thuis wonen. Deze dag stond helemaal in het teken van ouderen aan het woord – en dat bleek een enorme inspiratiebron. Een grote groep 70-plussers werkte aan ideeën om de zorg te verbeteren. Het werd een zinderende Hackathon, geweldig begeleid door Gloedmakers en gastvrij gehost door de Hogeschool van Amsterdam.

Lees hier meer over deze dag!

Beter Oud in Amsterdam: integrale ouderenzorg in de eerste lijn
(2016 – 2018)

Implementatie en onderzoek vonden plaats in vier Amsterdamse wijken, gezondheidscentra en de preferente thuiszorgorganisatie zaten samen in een projectteam. Alle kennis en ervaringen uit de proeftuinen, inzichten uit onderzoek zijn gebundeld in een handreiking die tijdens het project, samen met de betrokken zorgprofessionals, ouderenvertegenwoordigers en onderzoekers, is ontwikkeld.

Lees hier de handreiking. Bekijk hier de poster.

 

 

 

 

 

Back To Top